Armata ucraineana a folosit la Lugansk "bombe produse in Statele Unite", a declarat purtatorul de cuvant al "republicii" autoproclamate Lugansk, Vladimir Inogorodski, citat de agentia rusa RIA Novosti, in pagina electronica.

Potrivit lui Inogorodski, insurgentii au observat in repetate randuri ca avioanele de tip Su-25 ale armatei ucrainene "sunt adaptate pentru lansarea bombelor similare celor pe care le are NATO".

"Incendiul provocat de aceste bombe in unele cladiri nu putea fi stins un timp indelungat si, initial, nu puteam intelege de ce", a adaugat el, potrivit MEDIAFAX.

"Cand la fata locului au sosit specialisti, ei au descoperit ca au fost utilizate bombe produse de Statele Unite", a declarat purtatorul de cuvant, in contextul in care Kievul si occidentalii acuza Moscova ca furnizeaza armament insurgentilor.

Generalul american Philip Breedlove, comandant suprem al fortelor NATO (SACEUR), a declarat ca separatistii prorusi au utilizat probabil arme furnizate de Moscova, pentru doborarea unui avion militar ucrainean la mijlocul lui iunie, incident soldat cu 49 de morti.

Operatiunea "antiterorista" contra rebelilor prorusi din estul Ucrainei a fost reluata marti dimineata, a anuntat presedintele Parlamentului Oleksandr Turcinov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.