Ban Ki-moon, secretarul general ONU, s-a declarat "extrem de dezamagit" de esecul armistitiului privind incetarea focului in Ucraina si le-a cerut separatistilor din estul tarii sa "depuna armele".

Ban Ki-moon a "invitat din nou toate partile interesate din Ucraina sa nu abandoneze ideea de a ajunge la un acord efectiv de incetare a focului si sa colaboreze, pentru a pune definitiv capat violentelor" printr-o solutie politica.

De asemenea, el a "condamnat cu fermitate violentele ilegale cauzate de gruparile armate si-i indeamna pe insurgenti sa depuna armele".

Operatiunea "antiterorista" contra rebelilor prorusi din estul Ucrainei a fost reluata marti dimineata, dupa ce presedintele ucrainean Petro Porosenko a refuzat sa prelungeasca armistitiul de incetare a focului.

Moscova si-a exprimat, marti, "regretele profunde" fata de decizia Kievului de a nu prelungi armistitiul cu separatistii prorusi si a cerut partenerilor occidentali "sa nu mai foloseasca Ucraina ca moneda de schimb in jocurile geopolitice", potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.