Operatiunea antiterorista contra rebelilor prorusi din estul Ucrainei a fost reluata marti dimineata, a anuntat presedintele Parlamentului Oleksandr Turcinov in deschiderea sedintei Camerei unice.

"Fortele armate efectueaza atacuri asupra bazelor si bastioanelor teroristilor", a declarat Turcinov, citat de Interfax.

Presedintele Petro Porosenko a anuntat in noaptea de luni spre marti ca armistitiul cu separatistii nu a fost prelungit si ca fortele ucrainene vor "trece la atac".

Turcinov nu a oferit precizari cu privire la operatiunile in curs, dar a spus ca a obtinut aceste informatii de la ministrii Apararii si Internelor, cu care s-a intalnit marti dimineata.

Insa pe teren situatia parea neschimbata fata de ultimele zile ale armistitiului, marcat de numeroase incidente armate de care cele doua parti se invinovatesc reciproc.

Cel mai grav incident raportat dupa expirarea armistitiului s-a produs marti dimineata la Kramatorsk, in regiunea Donetk, unde tiruri de origine necunoscuta s-au soldat cu moartea a patru persoane la bordul unui minibuz, potrivit administratiei regionale, loiala Kievului, citata de agentia Interfax-Ukraine.

Presa ucraineana a scris ca in noaptea de luni spre marti au avut loc tiruri la Donetk, insa jurnalisti AFP prezenti in oras au constatat marti dimineata ca situatia era in continuare calma, la fel ca si pe drumul catre alt bastion al rebelilor separatisti prorusi - Slaviansk.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.