Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a fost plasat in arest preventiv marti dimineata, intr-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influenta, o masura fara precedent impotriva unui fost sef al statului francez, a declarat o sursa judiciara.

Aceasta masura judiciara a fost dispusa in contextul in care era asteptat anuntul prin care Nicolas Sarkozy urma sa revina pe scena politica pentru a prelua conducerea partidului sau, UMP (dreapta, in opozitie), afectat de o criza fara precedent de un scandal implicand facturi false.

Anchetatori de la Brigada Anticoruptie din cadrul Politiei Judiciare il vor putea audia pe Sarkozy timp de pana la 24 de ore, un mandat care poate fi prelungit cu alte 24 de ore, conform MEDIAFAX.

Sarkozy a sosit marti dimineata la sediul Brigazii, pentru a fi audiat intr-un dosar privind presupuse fapte de ttrafic de influenta, a declarat pentru AFP o sursa din cadrul politiei.

O masina cu geamuri inchise la culoare, la bordul careia se afla fostul sef de stat, a sosit la sediul Directiei Centrale a Politiei Judiciare din Nanterre, la periferia Parisului, potrivit unui jurnalist AFP.

Avocatul sau, Thierry Herzog, se afla aici in arest preventiv de luni, dar si doi magistrati de la Parchetul General de pe langa Curtea de Casatie, Gilbert Azibert si Patrick Sassoust.

Anchetatorii cauta sa stabileasca daca fostul presedinte din perioada 2007-2012 a incercat sa obtina informatii de la un magistrat de rang inalt despre o ancheta care-l viza, in schimbul promisiunii unui "post de prestigiu".

In cadrul unei anchete judiciare deschise la 26 februarie de catre Parchetul National francez, anchetatorii vor sa afle, de asemenea, daca Sarkozy a fost informat in mod ilegal ca a fost plasat sub ascultare.

Aceasta masura spectaculoasa, avand in vedere ca vizeaza un fost sef de stat, a fost decisa in septembrie, in alta ancheta, cu privire la acuzatii de finantare din Libia, de catre fostul dictator Muammar Kadhafi, a campaniei sale in alegerile prezidentiale din 2007, in urma carora a obtinut mandatul de presedinte.

Citeste si:
De ce nu ar putea fi arestat Putin dacă ar ajunge în SUA, în pofida...
De ce nu ar putea fi arestat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.