Patru bombe cu o putere slaba au explodat miercuri in trei statii de metrou din Cairo ranind cel putin doua persoane, potrivit politiei, fiind vorba despre noi atentate comise in urma unor actiuni de reprimare a opozitiei islamiste din Egipt de catre autoritati.

Patru dispozitive improvizate, "cu o putere slaba", au explodat la intervale apropiate de timp, la o ora de varf, iar alte doua dispozitive au fost detonate in cartiere de la periferie, au declarat pentru AFP reprezentanti ai politiei.

Aceste noi atentate sunt comise la o luna de la alegerea in functia de presedinte a fostului sef al armatei Abdel Fattah el Sisi cu 96,9% din voturile exprimate, dupa ce a eliminat orice opozitie - islamista, laica sau liberala. Maresalul in retragere conduce de facto tara, cu o mana de fier, dupa ce l-a destituit si incarcerat pe fostul presedinte islamist Mohamed Morsi.

In ultima luna, aceste atentate care vizau in special politia si armata aproape ca au incetat. Ele au fost revendicate de catre grupari ale unor insurgenti jihadisti care afirma ca sunt de inspiratie Al-Qaida, insa puterea le-a atribuit gruparii islamiste Fratii Musulmani, confreria din care provine Morsi si ai carei principali lideri au fost incarcerati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.