James Patterson, unul dintre cei mai prolifici scriitori de literatura pentru copii si tineri din Statele Unite ale Americii, va dona 45.000 de exemplare din cartile sale elevilor din New York, a declarat luni un reprezentant al administratiei orasului.

Astfel, elevi de clasa a sasea din peste 300 de scoli, din cele cinci cartiere ale orasului, vor primi carti pentru a fi incurajati sa citeasca in timpul vacantei de vara, a spus Carmen Farina, prim-secretar al scolilor din New York.

"Stim ca, in timpul vacantei de vara, lectura are un rol esential pentru a-i face pe elevii nostri sa aiba succes atat la scoala, cat si in afara ei, iar aceasta donatie ii va ajuta in acest sens", a declarat Carmen Farina intr-un comunicat.

James Patterson a fost ales de copiii din Statele Unite drept "Autorul anului 2010", in cadrul Children's Choice Book Awards. Multe dintre cartile sale sunt bestselleruri internationale, precum seria "Generala", "Eu, haios?", "Confesiunile unui suspect de crima", seria "Maximum Ride", "Daniel X" si seria "Alex Cross", aparute in limba romana la Editura Corint Junior. Cartile sale s-au vandut in peste 300 de milioane de exemplare, in intreaga lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.