Ban Ki-moon a salutat "cooperarea Guvernului sirian" in eliminarea arsenalului sau chimc, in reactie la finalizarea evacuarii acestor arme din Siria.

Siria a finalizat, luni, evacuarea armelor chimice declarate, in vederea distrugerii acestora, a anuntat Organizatia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), citat de MEDIAFAX.

Intr-un comunicat, Ban s-a declarat "satisfacut de evacuarea a 7,25" din ultimul stoc de produse toxice. El a multumit misiunii comune ONU-OIAC si tarilor care au contribuit la succesul acestei operatiuni punand la dispozitie nave, porturi sau instalatii de distrugere (China, Danemarca, Norvegia, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite, Cipru, Liban si Italia).

"De-a lungul procesului, secretarul general a salutat cooperarea Guvernului sirian, care a ajutat misiunea comuna sa-si indeplineasca sarcinile", se mai arata in comunicat.

Ban a remarcat faptul ca "atunci cand vointa politica este prezenta", asa cum a fost cazul, in opinia sa, pentru evacuarea arsenalului chimic sirian, "pot exista progrese catre pace".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.