Insurgentii sunniti au preluat, luni, controlul asupra orasului strategic Tal-Afar, situat intre Mosul, aflat din 10 iunie in mainile combatantilor din gruparea Statul Islamic in Irak si Levant (SIIL), si frontiera cu Siria, a anuntat luni un oficial local.

Insurgentii au preluat controlul asupra orasului Tal-Afar, situat la 380 de kilometri nord de Bagdad, si a aeroportului dupa retragerea fortelor guvernamentale, iar o mare parte a populatiei a parasit regiunea, potrivit surselor.

Pe de alta parte, 69 de detinuti au fost ucisi intr-un atac lansat de insurgenti asupra unui convoi, la sud de Bagdad, potrivit bilantului anuntat de surse medicale si din cadrul politiei.

Precedentul bilant anunta peste 20 de morti in acest atac. De asemenea, opt persoane inarmate si un politist au fost ucisi in confruntarile izbucnite la Hashimiyah, oras din provincia Babilon. Imprejurarile in care a avut loc atacul nu sunt deocamdata cunoscute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.