Secretarul general al ONU Ban Ki-moon si-a exprimat ingrijoarea fata de arestarea in masa a unor palestinieni, in Cisiordania.

Potrivit unui comunicat ONU, Ban Ki-moon i-a transmis lui Netanyahu "ingrijorarea sa fata de reintensificarea violentei, arestarilor in masa si restrictiilor impuse libertatii de miscare in Cisiordania".

El a apreciat ca este "imperativ, din motive politice si de securitate, sa nu se cedeze provocarilor", pentru ca tensiunile sa nu fie amplificate, informeaza MEDIAFAX.

Ban Ki-moon "a subliniat ca asteapta de la toate partile sa dea dovada de retinere si respect fata de drepturile omului si legile internationale".

Uciderea a inca doua persoane, duminica, in Cisiordania, a ridicat la patru numarul palestinienilor civili omorati de armata israeliana in cadrul operatiunii de cautare a trei israelieni rapiti.

Armata israeliana a anuntat ca a arestat in total 340 de suspecti in cursul acestei operatiuni, in mare parte membri ai miscarii islamiste Hamas, acuzata de rapirea care a avut loc la 12 iunie.

Ban Ki-moon si-a reiterat, citat in comunicat, "simpatia (...) si solidaritatea fata de familiile" celor trei tineri israelieni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.