Graniceri ucraineni au anuntat sambata ca separatisti prorusi au atacat fortele guvernamentale in estul tarii, la putin timp dupa intrarea in vigoare a incetarii unilaterale a focului menite sa le permita rebelilor sa depuna armele.

Potrivit serviciului granicerilor ucraineni, trei militari au fost raniti intr-un atac cu mortier care a vizat, in noaptea de vineri spre sambata, una dintre pozitiile lor in regiunea Donetk, dupa aproximativ patru ore de la intrarea in vigoare a incetarii unilaterale a focului ordonate de catre presedintele prooccidental Petro Porosenko.

"Atacatorii au recurs masiv la tiruri de mortiere. Ei au utilizat, de asemenea, arma automate. In atac au fost raniti trei graniceri, intre care unul grav, iar atacul a provocat pagube echipamentelor si mijloacelor tehnice", a anuntat serviciul granicerilor intr-un comunicat.

Intr-un al doilea atac, rebelii au incercat, ulterior, sa vizeze un post de control, folosind arme usoare. "Paznicii au deschis focul si au respins atacul", se arata in comunicat.

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a proclamat vineri o incetare unilaterala a focului, care a intrat in vigoare la ora locala 22.00 (22.00, ora Romaniei), pentru a le permite rebelilor sa depuna armele si lansarea planului de pace, insa aceasta initiativa a fost denuntata imediat de catre Moscova si separatisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.