International19 Iunie 201419:00

Lectura de 2 minute

Franta, principala destinatie turistica a lumii, are ca obiectiv atragerea a 100 de milioane de turisti straini pe an, fata de 83 de milioane de turisi in 2012, a declarat joi ministrul Afacerilor Externe si Dezvoltarii Internationale, Laurent Fabius.

Guvernul francez a promis la o conferinta cu profesionistii sectorului un nou inceput pentru turism, cu o imbunatatire a ofertei care sa permita Frantei sa faca fata concurentei crescute din partea altor destinatii.

"Turismul este cea mai mare industrie a lumii, reprezentand 12% din PIB-ul mondial si peste 200 de milioane de locuri de munca", a spus Fabius. Fleur Pellerin, secretar de stat in Turism si Comert Exterior, a spus ca turismul nu este un subiect amuzant sau secundar, ci este la fel de important ca exporturile.

Pellin a facut referire la cinci prioritati ale strategiei in turism, respectiv promovarea mai buna a Frantei ca destinatie, reducerea nemultumirilor turistilor, in special cele legate de obtinerea vizelor, regasirea sensului de ospitalitate, avand in vedere ca de multe ori indeplinirea serviciilor este confundata cu servilismul. Alte prioritati sunt ofensiva pe Internet, care trebuie considerat noua realitate a turismului si nu "lupul cel mai si rau" si sustinerea francezilor sa plece in mai multe vacante.

Fabius a anuntat crearea a cinci poli de excelenta, pentru ca operatorii din turism sa se concentreze in jurul unor prioritati comune, respectiv gastronomie si vin, sport si munte, ecoturism, turismul cultural si turismul urban.

Citeste si:
Orban: 83 la sută dintre români vor să îşi petreacă concediul în...
Orban, despre deficitul pe...

Intre masurile concrete avute in vedere de guvern se numara cresterea numarului de magazine deschise duminica in Paris, in zonele turistice intens frecventate, acesta fiind un subiect social sensibil, sau crearea de curse de taxi intre Paris si aeroportul Roissy, al doilea mare aeroport din Europa. De asemenea, este prevazuta infiintarea unor curse directe de transport intre Roissy si Paris, care sa dureze 20 de minute.

Gara de Nord din Paris, cea mai mare din Europa, urmeaza sa fie renovata in perioada 2014-2017, incepand cu sala Eurostar, care este inferioara celei din Marea Britanie.

Alte masuri pregatite sunt facilitati de obtinere a vizelor, dezvoltarea accesului gratuit la Internet pe rutele turistice si imbunatatirea sistemului de formare a profesionistilor in turism.

Citeste si:
FIlmul din 1947 care prezice pericolele dependenței de tehnologie...
FIlmul din 1947 care prezice...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.