Doua treimi dintre britanici considera ca imigrantii din Uniunea Europeana ar trebui obligati sa astepte trei ani inainte de a solicita ajutoare sociale in Marea Britanie, arata rezultatele unui sondaj publicat marti la Londra, relateaza publicatia Express in pagina electronica.

Peste 3.000 de persoane au participat la sondajul British Social Attitudes, realizat de agentia NatCen Social Research. Potrivit rezultatelor, 61 la suta dintre persoanele intervievate au afirmat ca imigrantii ar trebui sa astepte cel putin trei ani inainte de solicita ajutoare sociale.

Pe de alta parte, un britanic din zece a afirmat ca imigrantii ar trebui sa astepte cel putin 10 ani pentru accesul la ajutoare sociale, in timp ce 6 la suta dintre cei intervievati au raspuns ca cetatenii straini nu ar trebui sa primeasca deloc aceste beneficii.

Sondajul mai arata ca un britanic din patru considera ca imigrantii vin in Marea Britanie doar pentru "a abuza" de generosul sistem de ajutoare sociale.

In plus, mai multe de trei sferturi dintre persoanele intervievate s-au exprimat in favoarea reducerii ratei imigratiei in Marea Britanie. Astfel, mai multe de trei persoane din patru s-au pronuntat in favoarea reducerii ratei imigratiei macar "putin", in timp ce 56 la suta dintre cei intervievati au afirmat ca doresc o reducere considerabila.

Un numar important dintre participantii la sondaj- 43 la suta, fata de 37 la suta in 2003 - considera ca imigrantii au crescut nivelul infractionalitatii in Marea Britanie.

In plus, jumatate dintre persoanele intervievate considera ca imigrantii le iau locurile de munca britanicilor, in crestere cu 7 la suta, fata de 43 la suta in urma cu zece ani. De asemenea, impactul economic al imigratiei este apreciat drept negativ de 47 la suta dintre britanici, in timp ce 45 la suta considera ca ameninta viata culturala britanica.

In acest context, publicatia Express noteaza ca optiunile britanicilor vor creste presiunea asupra Guvernului in vederea consolidarii masurilor de control a imigratiei in Marea Britanie.

Autorii sondajului considera ca politicienii britanici vor ignora rezultatele studiului "pe riscul lor".

Citeste si:
Andreea Bălan, fără acces în propria casă. Cum a ajuns în această...
Andreea Bălan, fără acces în...

Publicarea sondajului intervine la doar cateva luni dupa ce premierul David Cameron a aprobat noi masuri pentru a bloca accesului imigrantilor din Uniunea Europeana la ajutoare sociale, care pot fi solicitate la trei dupa sosirea in Marea Britanie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.