Adjunctul ministrului ucrainean de Externe, Serghii Kislitia, a cerut, luni, la Tokyo, masuri "mai ferme" impotriva Rusiei, acuzand Moscova ca "incalca principiile" Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa.

"Masuri mai ferme sunt necesare pentru a raspunde la incalcarile de catre Federatia Rusa a principiilor si angajamentelor Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa", a declarat Serghii Kislitia, adjunctul ministrului ucrainean de Externe, la deschiderea unei reuniuni OSCE in capitala Japoniei.

"Ultimele evolutii din Ucraina, in special escaladarea din regiunile din estul tarii, sub conducerea unui stat membru OSCE (Rusia - n.r.) arata incalcarea flagranta a principiilor fundamentale, inclusiv garantarea pacii si a securitatii", a declarat el.

Reprezentantii Rusiei la reuniunea din capitala Japoniei nu si-au exprimat pozitia la sesiunea de deschidere a conferintei.

OSCE detine de mai multe saptamani un rol central in criza ucraineana, in incercarea de a diminua tensiunile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.