Un mall neterminat din afara orasului Tripoli a devenit casa pentru peste o mie de refugiati sirieni.

Mall-ul a fost abandonat inainte de a fi terminat, iar cand a izbucnit razboiul in Siria, familiile au inceput sa se mute in magazinele goale, se arata intr-un reportaj CNN, conform MEDIAFAX.

”Este greu, dar nu putem gasi alt loc mai bun. Nu ne putem permite sa inchiriem un apartament adevarat”, a declarat unul dintre refugiati, care locuieste in mall de aproape 3 ani.

Locatarii spun ca atunci cand au inceput sa se mute in mall-ul neterminat, proprietarii constructiei au inceput sa le ceara chirie. Spatiile de la parter costa aproximativ 100 de dolari pe luna, in timp ce cele de la ultimul etaj ajung la 250 de dolari pe luna.

Oamenii incearca sa faca viata in mall cat mai umana: au antene satelit si chiar un mic magazin.

”Cel mai greu lucru din a trai aici este comunicarea cu oamenii, pentru ca majoritatea urasc sirienii”, spune o adolescenta de 15 ani care merge in fiecare zi la scoala la Tripoli.

Refugiatii sirieni care traiesc in mall-ul din Tripoli spun ca nu se vor intoarce in tara lor pana cand regimul din Siria nu va cadea.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre fortele opozitiei si serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilantul conflictului depaseste, potrivit estimarilor, 160.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.