Gruparea Stat Islamic in Irak si Levant (SIIL), care controleaza mare parte din teritoriul Irakului, a publicat un document ce contine reguli pe care civilii trebuie sa le respecte, ca de exemplu femeile sa nu iasa din casa, si pedespe pentru incalcarea lor, intre care amputarea in cazul hotilor.

Documentul, prezentat de Washington Post in editia electronica, precizeaza ca toti musulmanii vor fi tratati bine, cu exceptia celor care sunt aliati cu opresorii sau ajuta criminalii. Celor care fura sau jefuiesc li se vor amputa membrele, iar oricine recurge la amenintari sau santaj va fi aspru pedepsit (aceasta sectiune citeaza un verset din Coran care afirma ca infractorii pot fi ucisi sau crucificati).

Documentul precizeaza, de asemenea, ca drogurile, alcoolul si tigarile sunt interzise si toti musulmanii sunt incurajati sa se roage in grup. Adversarii politici sau gruparile armate nu sunt tolerate si este implementata legea islamica (sharia).

Mormintele si monumentele funerare nu sunt permise si vor fi distruse, in timp ce femeilor li se cere sa nu iasa afara din casa daca nu este necesar. Ele trebuie sa se acopere, purtand rochii islamice integrale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.