Exercitii militare de amploare au fost lansate luni, in statele baltice, de catre NATO.

Aproximativ 4.700 de militari si 800 de vehicule apartinand Marii Britanii, Canadei, Statelor Unite, Finlandei sau Poloniei participa la exercitiile militare din statele baltice, cele mai importante de acest gen desfasurate de NATO dupa anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de catre Rusia.

Exercitiile militare au fost lansate in apropierea orasului Riga, capitala Letoniei. Cele trei foste republici sovietice - Lituania, Letonia si Finlanda -, care au aderat in 2004 la NATO, sunt ingrijorate de sporirea prezentei militare a Rusiei la frontierele lor, in contextul crizei ucrainene.

Aceste exercitii militare "sunt foarte importante in contextul actual de securitate", a declarat pentru presa ministrul leton al Apararii, Raimonds Vejonis, scrie MEDIAFAX.

In schimb, Rusia le-a criticat virulent, catalogandu-le drept "o demonstratie de intentii ostile", potrivit ministrului rus adjunct al Apararii, Vladimir Titov, citat de agentia Interfax.

"Desfasurarea de trupe suplimentare NATO in Europa Centrala si de Est, chiar in baza rotatiei, constituie o incalcare a acordurilor intre Rusia si Alianta (Nord-Atlantica)", a declarat oficialul rus.

Exercitiile militare din statele baltice vor continua marti in Lituania si vor avea loc pana la 20 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.