Statele Unite vor efectua zboruri de observatie in spatiul aerian al Rusiei si Belarusului, in perioada 7-11 iunie, a anuntat Ruslan Sisin.

"In perioada 7 -11 iunie, in cadrul Tratatului international Cer Deschis, misiunea Statelor Unite va efectua, cu ajutorul unui avion de tip OC-135B, zboruri de observatie deasupra teritoriului Rusiei si Belarusului", a declarat Sisin, conform MEDIAFAX.

Potrivit lui Sisin, avionul de tip OC-135B al Air Force nu este conceput sa fie inarmat cu vreun tip de armament. Echipamentul de observatie montat la bord respecta certificarea internationala necesara.

Tratatul Cer Deschis a fost semnat in 1992 de 34 de state. Zborurile de observatie sunt efectuate in spatiile aeriene ale Rusiei, Statelor Unite si unor state europene.

Principalele obiective ale Tratatului sunt dezvoltarea transparentei, acordarea de asistenta in supervizarea indeplinirii acordurilor privind controlul armelor, extinderea posibilitatilor de evitare a crizelor si solutionarea situatiilor de criza in cadrul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) si altor organizatii internationale


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.