O activista feminista Femen a distrus statuia din ceara a lui Vladimir Putin de la Muzeul Grévin din Paris, aplicandu-i mai multe lovituri cu un tarus si strigand "Putin dictatorul", joi, cu cateva ore inainte de sosirea in capitala franceza a presedintelui rus.

Tanara militanta, o femeie blonda, cu sanii goi, a fost arestata de politia pariziana, sub "privirile" impasibile ale statuilor din ceara ale altor lideri politici, precum Juan Carlos, Barack Obama, François Hollande si Angela Merkel. Statuia lui Putin a fost doborata de pe soclu si zacea pe pardoseala muzeului, cu capul sfaramat.

Conducerea Muzeului Grévin spune ca "deplange acest incident" si a anuntat ca va depune plangere in justitie.

Potrivit reprezentantilor institutiei muzeale, este pentru prima data cand o statuie de la Muzeul Grévin este distrusa, chiar daca au existat totusi cateva precedente "politice". In 1979, replica din ceara a liderului Partidului comunist francez din epoca, Georges Marchais, a fost furata de militanti de extrema dreapta si a fost gasita apoi intr-o groapa din Jardin des plantes, cu o franghie innodata in jurul gatului si cu cuvantul "Moscova" scris pe frunte.

Presedintele rus Vladimir Putin este invitat in Franta cu ocazia celei de-a 70-a aniversari a Debarcarii din Normandia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.