Papa Francisc a denuntat, joi, "formele moderne de sclavie" ale caror victime sunt etnicii romi, cerand elaborarea unor "noi abordari", in comun, intre institutiile civile si religioase, in intreaga lume.

Papa Francisc a facut aceste declaratii cu ocazia seminarului organizat la Vatican cu tema "Biserica si romii: Anuntarea Evangheliei la periferii".

"Persoanele cel mai putin protejate ajung in capcana exploatarii, a cersetoriei fortate si a altor diverse forme de abuzuri. Romii sunt printre cele mai vulnerabile categorii", a insistat Suveranul Pontif.

"Este mai necesar ca niciodata sa elaboram noi abordari in mediile civile, sociale, culturale, precum si in strategia pastorala a Bisericii, pentru a face fata noilor provocari care deriva din noile forme de persecutare, de oprimare si de tinere in sclavie a romilor, in intreaga lume", a subliniat seful Bisericii Catolice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.