Presedintele sirian Bashar al-Assad a fost reales pentru nou un mandat de sapte ani, obtinand 88,7% din voturi in scrutinul prezidential, a anuntat presedintele Parlamentului,

Ceilalti doi candidati, Maher al-Hajjar si Hassan al-Nouri, au obtinut 4,3% si, respectiv, 3,2% din voturi.

Peste 15 milioane de cetateni au fost chemati la urne in alegerile prezidentiale din Siria, catalogate de Occident drept "o farsa" si "rusine".

Este prima data in ultimele cinci decenii cand in scrutinul prezidential din Siria au candidat mai multi politicieni. Hafez al-Assad, care a condus tara din anul 1970 pana in 2000, si fiul sau, Bashar al-Assad, nu au mai avut pana acum adversari in alegerile prezidentiale.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre fortele opozitiei si serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilantul conflictului depaseste, potrivit estimarilor, 160.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.