Noul Guvern palestinian de uniune nationala a depus luni juramantul in fata presedintelui Mahmoud Abbas, care a anuntat "incetarea divizarii" intre palestinieni.

Considerat un Guvern al "consensului", noul Cabinet este condus de premierul in exercitiu Rami Hamdallah si are sustinerea miscarii palestiniene radicale Hamas, dar este format din personalitati independente si din tehnocrati.

Format din 17 ministri, inclusiv cinci din Fasia Gaza, acesta este un Executiv de tranzitie, care are ca misiune prioritara pregatirea alegerilor pana la sfarsitul anului.

"Odata cu formarea unui Guvern de uniune nationala, anuntam incetarea divizarii palestiniene, care a daunat mult cauzei nationale", a declarat Abbas la Mukataa, sediul presedintiei palestiniene din Ramallah, dupa depunerea juramantului de catre ministri.

Din Gaza, Hamas a salutat Guvernul de uniune al "tuturor palestinienilor".

Organizatia pentru Eliberarea Palestinei (OEP), dominata de miscarea nationalista Fatah a presedintelui Abbas, si Hamas au semnat la 23 aprilie un acord de reconciliere pentru a pune capat divizarii politice din 2007 intre Cisiordania, unde Autoritatea palestiniana administreaza zonele autonome, si Fasia Gaza, aflata sub controlul miscarii Hamas si sub blocada israeliana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.