Un barbat suspectat ca a ucis patru persoane la Muzeul Evreiesc din Bruxelles, la 24 mai, a fost arestat vineri la Marsilia (Franta), avand asupra sa un Kalasnikov si un revolver, arme de tipul celor folosite in capitala belgiana, relateaza AFP.

Acest francez in varsta de 29 de ani originar din Roubaix (nordul Frantei), Mehdi Nemmouche, este suspectat, potrivit unei surse apropiate anchetei, ca a fost in Siria in 2013 alaturi de jihadisti. El era urmarit din acest motiv de catre directia generala pentru securitate interna, a declarat sursa citata.

Predat de vineri agentilor DGSI, el a fost plasat in arest preventiv pentru asasinat si tentativa de asasinat in legatura cu un act terorist, a precizat o sursa judiciara. Arestarea sa preventiva, care a inceput vineri la pranz, poate dura 96 de ore, adica pana marti, respectiv 144 de ore, adica pana joi, daca anchetatorii vor invoca o amenintare terorista iminenta, transmite MEDIAFAX.

Suspectul a fost arestat in autogara Saint-Charles din Marsilia de vamesi, in timp ce se afla la bordul unui autocar ce venea de la Amsterdam via Bruxelles. Potrivit unor surse apropiate anchetei, el avea in bagaje o arma Kalasnikov si un revolver cu munitie. "Arme de tipul celor folosite la 24 mai la Bruxelles", a explicat una dintre surse.

El avea si o camera portabila de tip GoPro. Printre haine, se afla si o cascheta similara celei purtate de autorul atacurilor de la Muzeul Evreiesc.

Justitia belgiana a confirmat, duminica, arestarea in Franta a unui "posibil autor" al atacului de la Muzeul Evreiesc din Bruxelles.

"Pot sa confirm arestarea unui posibil autor al faptelor", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Parchetului federal.

Procurorul federal intentioneaza sa organizeze o conferinta de presa la ora 15.00 (16.00 ora Romaniei) la Bruxelles, in cursul careia va oferi detalii cu privire la aceasta arestare.

Atacul de la Muzeul Evreiesc din Bruxelles s-a soldat cu patru morti, respectiv un cuplu de israelieni, o voluntara franceza si un angajat belgian, ucisi in plina zi, sambata dupa-amiaza, de un barbat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.