Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa a anuntat marti ca a pierdut, de luni seara, contactul cu una dintre echipele sale de observatori de la Donetk, in estul rebel al Ucrainei.

"Misiunea speciala de observare a OSCE a pierdut luni, catre ora locala 18.00 (18.00, ora Romaniei), contactul cu una dintre echipele sale de la Donetk", care efectua "o patrula de rutina", a anuntat organizatia intr-un comunicat, scrie MEDIAFAX.

Cei patru observatori ai Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa disparuti la Donetk probabil au fost capturati de insurgenti prorusi, fiind vorba de un eston, un elvetian, un turc si un danez, informeaza Kyiv Post.

Cei patru observatori fac parte din Misiunea speciala a OSCE pentru monitorizarea situatiei din Ucraina si au disparut in regiunea separatista Donetk. Potrivit unor surse citate de Kyiv Post, este foarte probabil ca cei patru sa fi fost capturati de insurgenti prorusi.

Confruntari intre armata ucraineana si separatisti prorusi au devastat luni zona aeroportului international de la Donetk, ocupat de catre insurgenti, dar asupra caruia Kievul a anuntat ca a preluat controlul marti.

Peste 1.000 de observatori din cadrul OSCE si altor organisme internationale au fost mobilizati in Ucraina, in vederea supravegherii alegerilor prezidentiale de duminica, castigate de catre miliardarul prooccidental Petro Porosenko.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.