Fostul campion mondial la box si viitorul primar al Kievului Vitali Kliciko a declarat luni ca Maidanul, simbolul miscarii proeuropene de contestare, si-a "indeplinit" misiunea si ca baricadele instalate in aceasta piata din centrul capitalei vor fi demontate.

"Baricadele au avut rolul lor si trebuie sa fie dezmembrate. Kievul trebuie sa revina la o viata normala", a apreciat el, intr-o conferinta de presa, alaturi de viitorul presedinte, aliatul sau Petro Porosenko.

"Maidanul si-a indeplinit obiectivul-cheie, am scapat de dictator", a spus el, potrivit MEDIAFAX.

Kliciko se referea la fuga si destituirea, la sfarsitul lui februarie, a fostului presedinte prorus Viktor Ianukovici, dupa trei luni de contestare in Piata Maidan, o actiune care s-a incheiat intr-o baie de sange (peste 100 de morti). De atunci, Piata Independentei si o parte a bulevardului Hresciatik, vecin, sunt impanzite de baricade, pneuri si pavele, care protejeaza o tabara de corturi, pazita de militii de "autoaparare".

Vitali Kliciko a fost unul dintre liderii miscarii de contestare de la Maidan. El a renuntat la candidatura in alegerile prezidentiale in favoarea lui Petro Prorosenko si a candidat pentru postul de primar al Kievului. Potrivit unui sondaj de tip exit-poll, el este creditat cu aproape 57% din voturi, in urma alegerilor municipale de duminica, desfasurate in acelasi timp cu alegerile prezidentiale.

"Toate reformele vor incepe la Kiev", a mai promis el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.