Papa Francisc s-a recules, luni, in fata Zidului Plangerii, in orasul vechi din Ierusalim, unde a lasat un mesaj intre pietrele celui mai sacru loc al iudalismului,

Francisc, care s-a apropiat singur de Zid, a tinut o mana pe acesta timp ce cateva minute. Apoi a deschis un plic alb si a despaturit o foaie de hartie pe care era scris un scurt mesaj, pe care l-a citit in fata zidului, fara microfoane. Potrivit postului public de radio din Israel, el a scris: "Am venit aici pentru a ma ruga lui Dumnezeu sa faca pace".

Ulterior, el a pus din nou foaia de hartie in plic si l-a depus intr-o fanta a zidului, asa cum au facut si predecesorii sai, Ioan Paul al II-lea in 2000 si Benedict al XVI-lea in 2009, si asa cum fac in mod traditional evreii.

Papa l-a imbratisat apoi fratern pe rabinul Abraham Skorka si pe profesorul musulman Omar Abboud, amandoi prieteni argentinieni apropiati din Buenos Aires, care l-au insotit in vizita in Tara Sfanta.

O scurta secventa ii arata pe cei trei barbati, reprezentand cele trei religii monoteiste si circa trei milioane de credinciosi, tinandu-se afectuos de brat.

Papa a mers in cursul diminetii pe Esplanada Moscheilor si ar urma sa mearga apoi la memorialul Holocaustului, Yad Vashem, si la cimitirul de pe Muntele Herzl, unde este venerata memoria fondatorului sionismului, Theodor Herzl, in cea de-a treia si ultima zi a calatoriei sale in Orientul Mijlociu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.