Sclavia moderna genereaza profituri ilegale de circa 150.000 de milioane de dolari la nivel mondial, potrivit unui raport al Organizatiei Natiunilor Unite.

Raportul intocmit de Organizatia Internationala a Muncii, pe baza informatiilor unui sondaj din 2012, arata ca piata ilegala a persoanelor exploatate genereaza cifre de venituri care depasesc PIB-ul multor state din lume.

Specialistii sustin ca 99.000 milioane de dolari sunt generati numai din exploatarea sexuala a oamenilor iar restul banilor vin din munca fortata in domenii economice precum agricultura (9.000 mil. dolari), constructii (34.000 mil. dolari) sau munca domestica (8.000 mil. dolari), scrie gmanetwork.com.

Din cei aproximativ 21 de milioane de oameni care sunt fortati sa munceasca, circa 18,7 milioane (90%) sunt exploatati in economia privata iar estul sunt indivizi care desfasoara o munca fortata, in conditiile impuse de stat, cum ar fi inchisorile. Definitia acordata sclaviei moderne din raport include si persoanele care sunt obligate sa munceasca pentru a-si plati datoriile.

Cea mai afectata de slcavia moderna este zona Asia-Pacific, unde numarul victimelor ajunge la 11,7 milioane de persoane iar pe locurile urmatoare se situeaza Africa, apoi America Latina si Caraibe.

"Sclavia moderna este daunatoare pentru mediul de afaceri dar in special pentru victime. Raportul atrage atentia asupra nevoii urgente de a eradica aceste practici prin consolidarea protectiei sociale si prin imbunatatirea nivelului de educatie si de alfabetizare", a declarat Guy Ryder, dicrectorul Organizatiei Internationale a Muncii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.