Negocierile intre Teheran si cele sase mari puteri in vederea obtinerii unui acord asupra programului nuclear al Iranului ar urma "foarte probabil" sa ajunga la un rezultat pozitiv pana la termenul-limita de la 20 iulie, a dat asigurari joi presedintele Hassan Rohani.

"Foarte probabil vom ajunge la un acord pana la sfarsitul lui iulie", a declarat pentru presa presedintele iranian, care participa, la Shanghai, la o conferinta regionala pe teme de securitate.

Rohani face aceasta declaratie dupa a patra runda de negocieri, care a avut loc saptamana trecuta la Viena, dar care s-a incheiat fara vreun rezultat.

Iranul si Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) au ajuns, totusi, la un acord asupra punerii in aplicare a cinci masuri noi privind o imbunatatire a transparentei programului nuclear al Republicii islamice, a anuntat miercuri Agentia ONU.

Doua dintre acete noi masuri, dintre care una se refera la testarea unor explozivi, au o legatura directa cu o posibila dimensiune militara a programului, potrivit prevederilor memorandumului atasat unui comunicat primit de catre AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.