O tanara sechestrata si agresata sexual timp de zece ani a fost gasita in viata, iar presupusul ei rapitor a fost arestat.

Victima, in prezent in varsta de 25 de ani, a fost rapita in 2004 la Santa Ana, la sud-est de Los Angeles, potrivit autoritatilor, citate de MEDIAFAX.

Ea s-a prezentat la politie pentru a-l denunta pe presupusul agresor, Isidro Garcia, in varsta de 41 de ani. Acesta a fost arestat marti.

Tanara, care avea 15 ani atunci cand a fost rapita si a carei identitate nu a fost dezvaluita, a avut mai multe ocazii sa fuga in cei zece ani de captivitate, dar "nu a gasit mijloacele" prin care sa faca acest lucru, a afirmat politia de la Santa Ana, intr-un comunicat.

Ea a continuat sa traiasca dominata de Isidro Garcia care, in 2007, a obligat-o sa se casatoreasca cu el. Au avut un copil, in 2012.

Garcia, care locuia cu victima la Bell Gardens, la aproximativ 40 de kilometri de Santa Ana, la periferia Los Angelesului, a fost incarcerat pentru rapire si viol.

Adolescenta a fost data disparuta in august 2004. "Garcia si-a drogat victima si a condus-o intr-o casa din Compton", a precizat politia. El a utilizat documente de identitate false pentru ea.

"In lunile si anii care au urmat, Garcia i-a spus in mod repetat victimei ca familia ei nu o mai cauta si ca daca incearca sa se intoarca acasa familia ii va fi expulzata", a mai anuntat politia.

Ei s-au mutat in mai multe randuri, pentru a evita sa fie reperati de catre autoritati.

"Garcia si-a agresat, in mod repetat, fizic si sexual victima", a subliniat politia, adaugand ca acesta a aranjat ca cuplul sa munceasca noaptea in cadrul unor servicii de salubritate "pentru a putea sa stea tot timpul cu ochii pe ea".

Acest caz aminteste cazul celor trei americane tinute captive timp de un deceniu intr-o casa din Cleveland, in Ohio, si care au reusit sa scape anul trecut, cu ajutorul unui vecin. Rapitorul lor, Ariel Castro, in varsta de 53 de ani, a murit la 3 septembrie, la o luna dupa ce a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru ca le-a sechestrat, violat si batut timp de peste zece ani. El a fost gasit spanzurat in celula.

Citeste si:
De ce nu ar putea fi arestat Putin dacă ar ajunge în SUA, în pofida...
De ce nu ar putea fi arestat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.