International21 Mai 201415:26

Lectura de un minut

Uniunea Europeana i-a cerut, miercuri, presedintelui rus Vladimir Putin sa respecte "angajamentul" de a continua "livrarile" de gaze catre Europa, in timp ce Moscova ameninta sa intrerupa aprovizionarea Ucrainei la 3 iunie.

"Atat timp cat continua discutiile in trei" intre Rusia, Ucraina si UE, "livrarile de gaz nu trebuie intrerupte. Contez pe Federatia Rusa pentru a mentine acest angajament", i-a scris lui Putin presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Scrisoarea lui Barroso a fost data publicitatii miercuri de Comisia Europeana.

La 14 mai, Vladimir Putin a adresat o scrisoare catorva lideri europeni afirmand ca Rusia nu a primit nicio "propunere concreta" din partea Uniunii Europene privind platile Ucrainei pentru livrarile de gaz rusesc si cerand UE o implocare "mai activa".

Ca de la inceputul crizei, Comisia a fost desemnta sa raspunda in numele intregii UE si a celor 28 de state membre.

Citeste si:
Florin Cîțu: Am scos România din topul rușinii în UE
Florin Cîțu revine cu...

O intalnire la nivel ministerial intre Ucraina, Rusia si Uniunea Europeana pentru rezolvarea conflictului intre Kiev si Moscova privind livrarile de gaze a avut loc la 2 mai la Varsovia. O noua reuniune este prevazuta la 26 mai la Berlin, potrivit comisarului european pentru Energie, Gunther Oettinger.

"Este imperativ ca toate partile sa continue sa se implice in mod constructiv in acest proces si sa se puna de acord asupra unui pret care sa reflecte conditiile de piata", scrie Barroso.

"Atat timp cat continua discutiile in trei, livrarile de gaz nu ar trebui intrerupte", adauga el, subliniind ca "tine de responsabilitatea" companiei ruse "Gazprom sa asigure livrarile cerute conform contractelor incheiate cu companiile europene".

Citeste si:
Volkswagen Golf, cel mai înmatriculat model în Europa în luna aprilie
Volkswagen Golf, cel mai...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.