Prezenta femeilor alaturi de barbati in cinematografele din Iran in care vor fi transmise partide de la Cupa Mondiala de fotbal din Brazilia va fi interzisa, a anuntat, marti, un inalt responsabil al politiei.

In salile de cinema pot urmari filme femeile si barbatii impreuna, dar primele nu au dreptul de a asista din tribunele stadioanelor la meciurile de fotbal, motivul oficial fiind acela de a le proteja demnitatea in fata comportamentului adesea "vulgar" al barbatilor.

"Proiectarea meciurilor de fotbal de la Cupa Mondiala de fotbal intr-o maniera mixta este interzisa in salile de cinema", a declarat adjunctul sefului politiei iraniene, generalul Ahmad-Reza Radan, citat de agentia Isna.

Astfel, proiectiile trebuie sa aiba loc "in sali de cinema rezervate femeilor si in sali rezervate barbatilor", a adaugat el.

Masura a starnit nemultumirea sefului sindicatului conducatorilor de cinematografe, care a amenintat ca nu va retransmite partidele de la CM in acesata situatie. "Daca politia nu vrea sa facem proiectii pentru familii, atunci vom renunta in totalitate", a declarat Mohammad Ghassem Ashrafi, citat de Isna.

Cu ocazia Euro-2012, politia a interzis prezenta femeilor in cinematografele care retransmiteau partidele, o sala fiind inchisa pentru ca organizatorii au vandut bilete femeilor.

"Cand se uita la fotbal, barbatii se excita si uneori profereaza blesteme vulgare sau spun glume obscene. Acest lucru nu protejeaza demnitatea femeilor", a explicat oficialul politiei.

Potrivit legii islamice in vigoare in Iran, barbatii si femeile nu pot merge la aceleasi plaje si piscine, iar acestea din urma trebuie sa ocupe locurile din spatele autobuzelor publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.