Washingtonul este "ingrijorat" de absenta progreselor in negocierile de la Viena dintre Iran si marile puteri in vederea limitarii programului nuclear iranian, a declarat vineri un diplomat american.

"Discutiile desfasurate in cursul acestei saptamani avanseaza lent si au fost dificile. Divergente considerabile persista intre pozitiile celor doua parti (...) Suntem ingrijorati de absenta progreselor", a declarat reprezentantul american.

Negociatorii Iranului si reprezentantilor tarilor din grupul 5+1 (Germania, China, SUA, Franta, Marea Britanie si Rusia) au reluat vineri discutiile pentru gasirea unui acord definitiv privind programul nuclear iranian.

Un acord preliminar intre Iran si marile puteri a fost incheiat in noiembrie anul trecut la Geneva, care prevede inghetarea anumitor activitati ale programului nuclear iranian, in schimbul ridicarii unor sanctiuni impuse Teheranului. Cele doua parti doresc gasirea unui acord definitiv pana la 20 iulie, chiar daca, de comun acord, este posibil ca negocierile sa continue si dupa termenul stabilit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.