Cel putin 22 de persoane si-au pierdut viata in naufragiul feribotului MV Miraz, cu 200 de pasageri la bord, pe fluviul Meghna, din Bangladesh, potrivit ultimului bilant oficial anuntat vineri si care urmeaza sa creasca in zilele urmatoare.

Responsabilii operatiunilor de salvare au anuntat ca nu au reusit sa redreseze feribotul MV Miraz, care transporta aproximativ 200 de pasageri si se afla pe malul fluviului Meghna.

"Numerosi pasageri s-au refugiat pe puntile inferioare ale navei, pentru a se apara de vantul puternic, insa au ramasi blocati. Majoritatea corpurilor ar putea fi gasite in interiorul feribotului", a declarat responsabilul pentru traficul fluvial, Shamsuddoha Khandaker.

"Bilantul se ridica in prezent la 22 de morti, dintre care 12 femei si copii", a adaugat el.

Aproximativ 40 de persoane au reusit sa revina la mal inotand sau au fost salvate de pescarii aflati in zona in momentul naufragiului.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Numarul exact al pasagerilor aflati la bord nu este cunosct, in conditiile in care feriboturile transporta in cele mai multe cazuri persoane peste capacitatea oficiala.

Shamsuddoha Khandaker a precizat ca feribotul naufragiat putea transporta 500 de pasageri, insa anchetatorii estimeaza ca in momentul accidentul, produs in districtul Munshiganj, la aproximativ 50 de kilometri de capitala Dacca, la bordul navei se aflau intre 150 si 200 de persoane.

Accidentele de acest tip sunt frecvente in Bangladesh, iar expertii denunta lipsa masurilor de securitate si supraincarcarea navelor.

Aproximativ 150 de persoane au murit in martie 2012 in naufragiul unui feribot supraincarcat care transporta aproape 200 de pasageri si care a lovit in cursul noptii un barja petroliera.

Citeste si:
Bilanț COVID-19, 25 noiembrie 2021. S-au înregistrat 2.104 cazuri...
Bilanț COVID-19, 25 noiembrie...

In 2011, 32 de persoane si-au pierdut viata in coliziunea dintre un feribot si un cargou. In 2009, un feribot supraincarcat s-a scufundat in largul insulei Bhola, provocand cel putin 85 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.