Autoritatile regiunii autonome moldovene Gagauzia au prezentat scuze pentru "comportamentul impertinent" al conducerii Republicii Moldova, afirma vicepremierul rus Dmitri Rogozin intr-un mesaj postat pe Twitter.

"Autoritatile Gagauziei ortodoxe au prezentat scuze Rusiei pentru comportamentul impertinent al conducerii Republicii Moldova. Va multumesc, prieteni!", a scris Rogozin miercuri dimineata.

Rusia a catalogat drept "inadecvata" reactia liderilor de la Chisinau fata de participarea vicepremierului Dmitri Rogozin la sarbatorirea Zilei Victoriei in regiunea separatista moldoveana Transnistria.

O delegatie formata din oficiali de rang inalt si condusa de vicepremierul Dmitri Rogozin si de ministrul rus al Culturii, Vladimir Medinski, a efectuat o vizita in Transnistria pe 9 mai. Sambata, delegatia a fost blocata in Republica Moldova, dupa ce Ucraina si Romania si-au inchis spatiile aeriene pentru avionul cu destinatia Moscova. Delegatia oficiala rusa a revenit la Moscova la bordul unui avion de pasageri.

Cutii cu semnaturi ale unor transnistreni pentru o petitie prin care cer "unificarea cu Rusia" au fost confiscate in avionul oficial rus, potrivit parlamentarului rus Serghei Jigarev, care a facut parte din delegatie. Ministerul moldovean de Externe a confirmat ca autoritatile moldovene au confiscat semnaturile pentru a le verifica autenticitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.