Ucraina este "mai aproape decat oricand de un razboi civil", avertizeaza ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, intr-un interviu acordat Bloomberg TV.

"Dat fiind ca ucrainenii omoara ucraineni, cred ca Ucraina este mai aproape decat oricand de un razboi civil", a declarat Lavrov.

"In estul si sudul Ucrainei, exista deja un razboi real, cu armament greu", a subliniat seful diplomatiei ruse, conform AFP. Sapte militari ucraineni au murit marti in confruntarile cu insurgenti prorusi care au avut loc in estul tarii.

"Daca acest mediu este propice organizarii unor alegeri libere si echitabile, atunci nu mai stiu ce poate insemna liber si echitabil", a insistat Lavrov, referindu-se la scrutinul prezidential programat in Ucraina pe 25 mai.

Dupa lansarea in urma cu o luna a operatiunilor militare impotriva separatistilor prorusi din estul Ucrainei, Administratia proeuropeana de la Kiev se straduieste acum sa lanseze un "dialog national", dara fara reprezentantii insurgentilor.

Insa, in opinia lui Serghei Lavrov, separatistii trebuie sa participe la discutii. "Pentru ca dialogul national sa aiba succes, este absolut necesar sa fie asigurata participarea tuturor regiunilor Ucrainei", a insistat seful diplomatiei ruse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.