Cel putin 201 persoane au murit si alte cateva sute au ramas blocate in subteran in urma unei explozii produse intr-o mina de carbune din vestul Turciei, a anuntat miercuri ministrul turc al Energiei.

Un numar de "201 angajati au murit", a declarat ministrul Energiei Taner Yildiz, subliniind ca bilantul risca sa creasca.

"Intram intr-o faza mai critica. Pe masura ce timpul se scurge, ne apropiem cu pasi mari de un deznodamant nefavorabil", a avertizat ministrul.

In total, in mina din provincia Manisa (vest) se aflau 787 angajati in momentul exploziei, produse marti seara, iar cateva sute dintre ei sunt in continuare blocati in subteran, a anuntat ministrul Taner Yildiz.

"Bilantul mortilor, care deja este foarte ridicat, ajunge intr-un punct foarte ingrijorator. Daca a fost neglijenta, nu vom inchide ochii. Vom lua toate masurile necesare, intre care masuri administrative si legale", a adaugat el.

Alti 80 de mineri sunt raniti, dintre care patru grav.

"Ne temem ca acest numar va creste in continuare deoarece cei care au venit in ajutor ar putea sa se alature ranitilor si sa fie afectati de fum", a explicat ministrul.

In cursul noptii, echipele de salvare au extras incet ranitii, majoritatea suferind de dificultati respiratorii grave, in fata sutelor de colegi si a membrilor familiilor lor.

Numerosi jandarmi si politisti inarmati erau mobilizati in jurul zonei pentru a facilita sosirea si plecarea a zeci de ambulante de la locul catastrofei catre spitalul din Soma, orasul in care se afla mina.

"Astept vesti de fiul meu de la inceputul dupa-amiezii", a declarat pentru AFP o femeie in varsta de 50 de ani, Sena Isbiler. "Nu am nicio veste, inca nu a iesit", a adaugat ea.

"Au fost mici incidente, dar asa ceva, este prima data cand vedem un astfel de accident, atat de grav", a marturisit un miner aflat inca in stare de soc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.