Mai mult de 400 de mercenari de la o firma americana opereaza in Ucraina alaturi de militarii si politia ucrainene.

Potrivit unor informatii, care au la baza comunicatii radio intre centre de comandament ale armatei ruse, interceptate de catre Agentia americana de supraveghere NSA si transmise serviciilor secrete germane BND, mercenarii americani coordoneaza si conduc operatiunile de gherila impotriva separatistilor prorusi in zona enclavei Slaviansk.

Acesti 400 de mercenari lucreaza pentru Academi, mai cunoscuta sub fostul nume - Blackwater, o firma de securitate care a fost privata de contractul cu armata americana in Irak, in urma unui atac armat comis asupra unor civili, in 2007, precizeaza Bild am Sonntag, citat de MEDIAFAX.

Publicatia precizeaza totodata ca nu stie cine a incheiat contractul cu Academi.

Bild am Sonntag scrie ca Rusia a denuntat, in urma cu cateva saptamani, prezenta unor mercenari americani alaturi de trupe guvernamentale ucrainene, o acuzatie dezmintita la jumatatea lui martie de catre Geoffrey Pyatt, ambasadorul american la Kiev.

Publicatia a dezvaluit saptamana trecuta ca agenti CIA si FBI ajuta Kievul sa puna capat rebeliunii din estul Ucrainei si sa implementeze un dispozitiv de securitate eficient, dar fara sa se angajeze in mod direct in confruntari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.