Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a indemnat vineri China si Vietnamul sa dea dovada de retinere in conflictul din Marea Chinei de Sud.

Ban Ki-moon "si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu escaladarea tensiunilor din Marea Chinei de Sud, in special intre China si Vietnam", a afirmat purtatorul de cuvant adjunct al ONU, Farhan Haq.

"El a indemnat partile implicate in conflict sa dea dovada de cea mai mare retinere sa sa-si solutioneze divergentele intr-un mod pasnic, prin dialog si in conformitate cu legile internationale", a adaugat acest purtator de cuvant, citat de MEDIAFAX.

Tensiunile dintre China si Vietnam s-au agravat dupa ce Beijingul a anuntat saptamana trecuta instalarea unor structuri de foraj petrolier in Marea Chinei de Sud.

Hanoi si Beijingul isi disputa arhipelagurile Paracel si Spratley, in zona carora se presupune ca exista zacaminte bogate de hidrocarburi si care se afla in centrul unor rute maritime internationale.

Pe de alta parte, China isi disputa suveranitatea asupra unor insule cu Japonia, care se afla intr-un conflict teritorial cu Beijingul mai la nord, in Marea Chinei de Est.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.