Presedintele rus Vladimir Putin a salutat vineri "forta triumfala a patriotismului" rus, la parada militara care marcheaza victoria din 1945 asupra regimului nazist, care se doreste o demonstratie a puterii ruse in plina criza cu Occidentul asupra Ucrainei.

Dupa trecerea in revista a trupelor de catre ministrul Apararii Serghei Soigu, pe muzica de fanfara militara, liderul de la Kremlin a luat cuvantul, in Piata Rosie, in fata militarilor si veteranilor din al Doilea Razboi Mondial.

Ziua de 9 mai "este o sarbatoare in care triumfa forta atotputernica a patriotismului, in cursul careia simtim in mod special ceea ce inseamna sa fii credincios patriei si cat de important este sa-i aparam interesele", a subliniat el.

"Vointa de fier a poporului sovietic, curajul si fermitatea sale au salvat Europa de la sclavie", a continuat Putin. "Tara noastra este cea care i-a gonit pe fascisti pana in barlogul lor, a obtinut infrangerea lor completa si definitiva, a invins cu pretul a milioane de victime si incercari teribile", a adaugat seful statului rus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.