Rusia a primit o "foaie de parcurs" a unei posibile solutionari a crizei din Ucraina intocmite de catre Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), a anuntat Kremlinul joi, relateaza agentia RIA Novosti in pagina electronica.

"Moscova a primit o «foaie de parcurs» prin canale diplomatice. Este necesara o perioada de timp pentru studierea rapida" a acestuia, a declarat Dmitri Peskov, un purtator de cuvant al Kremlinului, citat de agentie, care nu ofera alte informatii despre document. Peskov a anuntat anterior ca Rusia analizeaza situatia in intregime.

Informatia apare dupa ce presedintele rus Vladimir Putin l-a primit miercuri pe presedintele OSCE, elvetianul Didier Burkhalter, la Moscova, unde au discutat despre criza ucraineana.

Ambasadorul francez in Rusia Jean-Maurice Ripert a declarat anterior pentru agentia rusa de stat ca OSCE a discutat un "pachet de masuri in vederea dezescaladarii" crizei din estul Ucrainei, o zona afectata de puternice tensiuni separatiste proruse. Ambasadorul a subliniat ca alegerile prezidentiale anticipate programate la 25 mai in Ucraina si formarea unui nou Guvern ucrainean reprezinta pasi-cheie in solutionarea crizei.

Rusia, care refuza sa recunoasca autoritatile interimare instalate la Kiev dupa indepartarea fostului presedinte prorus Viktor Ianukovici de la putere, a considerat pana acum "absurda" organizarea alegerilor in contextul violentelor actuale, soldate cu zeci de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.