Premierul bulgar Plamen Oresarski a atentionat miercuri distribuitorii de energie ca isi vor pierde licentele daca nu respecta prevederile legale, acesta fiind cel mai recent avertisment venit din partea unui politician bulgar intr-o disputa intre companii si autoritatea de reglementare.

Oresarski a adaugat ca nu are informatii privind existenta unor presiuni politice asupra comisiei de stat pentru energie si ape referitoare la autorizatiile distribuitorilor de energie, transmite Novinite.

Autoritatea de reglementare trebuie sa decida pana pe 12 mai daca sa anuleze licentele operatorilor, din cauza unor datorii ale acestora catre Compania Nationala de Electricitate NEK. Aceasta companie sustine ca distribuitorii CEZ si Energo-Pro, din Cehia, si EVN din Austria ii datoreaza mai multe milioane de leva.

Distribuitorii de energie solicita la randul lor despagubiri de 150 de milioane de leva (75 milioane euro) pentru subventiile pentru energie regenerabila neincasate, explicand ca au retinut o parte din suma pentru echilibrarea bugetelor.

NEK a avertizat ca nu a primit banii cuveniti de la distribuitori si ca acest fapt poate pune in pericol securitatea energetica si furnizarea de energie catre consumatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.