Ministrul sud-coreean de Externe, Yun Byung-se, a indemnat miercuri Consiliul de Securitate al ONU sa ameninte Coreea de Nord cu "consecinte foarte grave", daca aceasta va continua sa efectueze teste nucleare.

"Trebuie sa avertizam Coreea de Nord ca daca va sfida in continuare comunitatea internationala" efectuand un nou test nuclear, ea va avea de suportat "consecinte foarte foarte grave", a afirmat ministrul sud-coreean.

La randul sau, reprezentantul nord-coreean la ONU, Ri Tong-Li a justificat testele nucleare nord-coreene, calificandu-le drept "legitime".

De asemenea, el a denuntat un "santaj nuclear" dn partea Statelor Unite. Coreea de Sud a detectat recent o intensificare a activitatii la un complex nuclear din Coreea de Nord, semn ca, potrivit Seulului, Phenianul ar putea pregati un al patrulea test nuclear.

Coreea de Nord a efectuat deja trei teste nucleare: in octombrie 2006, mai 2009 si februarie 2013, teste care sunt interzise de ONU si care duc de fiecare data la o inasprire a sanctiunilor internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.