Criza din Ucraina si tensiunile cu Moscova ar putea determina NATO sa ia in calcul o prezenta militara permanenta in statele membre din Europa de Est.

"Urmarim indeaproape evolutia evenimentelor dramatice din estul Ucrainei si suntem ingrijorati de situatia locuitorilor din regiune", a afirmat generalul Breedlove, la Ottawa, infomeaza MEDIAFAX.

Intrebat daca situatia din Ucraina ar putea duce la o prezenta militara permanenta a fortelor NATO in Europa de Est, el a raspuns: "Cred ca trebuie sa analizam o astfel de posibilitate".

"Ar mai trebui sa evaluam disponibilitatea si pozitionarea fortelor noastre, pentru a fi in stare sa raspundem la aceasta intrebare", a adaugat el.

De asemenea, este necesar sa "reevaluam capacitatea de reactie a fortelor de aparare" ale Aliantei, in contextul in care pana in prezent Rusia era perceputa drept partener, a afirmat Breedlove.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.