Rusia a intensificat, in contextul crizei din Ucraina, zborurile militare in largul coastelor de vest ale Statelor Unite, deasupra unor obiective militare americane din Pacific, si deasupra bazelor americane din Japonia si Coreea de Sud, anunta Herbert Carlisle, comandantul Fortelor SUA din Pacific.

Potrivit generalului Herbert Carlisle, avioane militare ruse au fost interceptate in largul Californiei, deasupra Insulei Guam, apartinand Statelor Unite, in jurul bazelor americane din Japonia si din Coreea de Sud.

Intr-un discurs rostit la Centrul pentru Studii Strategice si Internationale de la Washington, Carlisle a prezentat imagini cu un avion de vanatoare american F-15 interceptand un bombardier strategic rus de tip Tupolev Tu-95 in zona Insulei Guam (Oceanul Pacific), transmite MEDIAFAX.

"In mod categoric, ceea ce se intampla in Ucraina si Crimeea reprezinta o provocare pentru noi, atat in zona Asia-Pacific, cat si in Europa", a explicat generalul Carlisle, citat de Reuters.

Rusia a intensificat "semnificativ" zborurile militare in regiunea Asia/Pacific, iar "noi credem ca totul are legatura cu Ucraina". "Au trimis avioane cu autonomie mare pana in largul coastelor Californiei (...)", a subliniat comandantul Fortelor aeriene americane din zona Pacific.

"Scopul este a demonstra capacitatea de a face acest lucru si colectarea de informatii", a precizat Carlisle, notand ca au existat si zboruri pentru observarea exercitiilor militare americane din Coreea de Sud si Japonia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.