Vladimir Putin este in masura sa-si atinga obiectivele in estul Ucrainei fara sa traverseze frontiera, a spus comandantul NATO in Europa, Philip Breedlove.

Convins, in urma cu cateva zile, ca scenariul interventiei fortelor armate ruse in Ucraina era probabil, generalul Breedlove "crede acum ca Putin isi poate atinge obiectivele in estul Ucrainei si sa nu treaca deloc frontiera cu trupele", potrivit unor declaratii citate de catre CBC, conform MEDIAFAX.

Conducatorul militar al Aliantei Nord-Atlantice in Europa s-a intalnit luni cu premierul canadian Stephen Harper si ministrul Apararii Rob Nicholson.

In opinia generalului Breedlove, "desfasurarea cea mai probabila este ca el (Putin) va continua sa faca ceea ce face, si anume sa discrediteze Guvernul, sa provoace haosul si sa incerce sa pregateasca terenul pentru o miscare separatista" in estul Ucrainei.

In cazul Crimeei, presedintele Putin mai intai a "negat prezenta rusa, iar acum recunoaste aceasta prezenta in Crimeea", a spus Breedlove intr-un colocviu.

"Acelasi lucru se va intampla in Ucraina, pe masura ce timpul trece", a adaugat el.

Conducatorul militar al NATO in Europa urmeaza sa se intalneasca marti cu seful Statului Major canadian Tom Lawson.

Pe teren, confruntari violente s-au soldat cu patru morti, luni, in estul Ucrainei, alimentand temeri cu privire la degenerarea conflictului in razboi civil.

Marti, la Kiev, Parlamentul se intruneste cu usile inchise, iar la Viena urmeaza sa aiba loc o reuniune a aproximativ 30 de ministri de Externe - inclusiv rusul Serghei Lavrov si ucraineanul Andrii Descita - in cadrul Comitetului ministerial al Consiliului Europei (CoE).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.