Nicolae Timofti, presedintele Republicii Moldova, a indemnat luni fortele de ordine sa urmareasca cu atentie situatia de la frontiera cu Ucraina.

In cadrul unei intalniri intre presedintele Nicolae Timofti, seful Parlamentului Igor Corman si premierul Iurie Leanca cu reprezentanti ai fortelor de ordine, s-a discutat despre situatia din tara, in contextul ultimelor evenimente din Ucraina, potrivit unui comunicat al Presedintiei de la Chisinau, citat de MEDIAFAX.

Conducerea Republicii Moldova le-a cerut fortelor de ordine sa urmareasca cu atentie maxima situatia de la frontiera cu Ucraina si sa ia in continuare masuri necesare pentru consolidarea ordinii publice in tara.

De asemenea, Timofti, Corman si Leanca si-au exprimat ingrijorarea fata de tensionarea situatiei din Ucraina si au transmis un mesaj de condoleante poporului ucrainean in legatura cu evenimentele recente din Odesa, Slaviansk si alte orase ucrainene.

Confruntarile intre grupuri nationaliste ucrainene si insurgenti prorusi s-au soldat saptamana trecuta cu peste 40 de morti in orasul ucrainean Odesa, situat pe litoralul Marii Negre. Potrivit Serviciului ucrainean de securitate (SBU), in incidente au fost implicate grupari paramilitare din regiunea separatista moldoveana Transnistria si grupuri ruse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.