Doua persoane au murit si alte cateva zeci sunt date disparute in urma naufragiului a doua ambarcatiuni cu imigranti in Marea Egee, a anuntat luni Paza de Coasta elena
Cele doua vapoare, la bordul carora se aflau 65 de migranti, a caror nationalitate nu este deocamdata cunoscuta, incercau sa ajunga in Grecia venind din Turcia si au naufragiat in apropiere de Insula Samos. Doua persoane au murit si 36 au fost deocamdata salvate, iar operatiunile de salvare sunt in desfasurare, transmite MEDIAFAX.

Grecia este una dintre principalele porti de intrare in Uniunea Europeana pentru imigrantii ilegali care parasesc tarile din Africa, Orientul Mijlociu si sudul subcontinentului indian, din cauza razboaielor si saraciei si incearca sa ajunga pe continentul european prin insulele din Marea Egee, folosite de calauze pentru a evita controalele stricte de la frontierele Europei cu Turcia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.