Armata ucraineana a lansat vineri dimineata o vasta operatiune militara impotriva orasului separatist prorus Slaviansk, au declarat rebelii pentru AFP.

Tiruri de arma si explozii puternice au rasunat in nordul orasului, a constatat AFP.

"Este un atac de anvergura totala", a declarat purtatoarea de cuvant a rebelilor pentru AFP, afirmand ca un elicopter ucrainean a fost doborat.

"Oralul Bilbasivka este ocupat" de militari ucraineni, a precizat ea.

Un elicopter a fost vazut circuland la altitudine joasa, au declarat rebelii, care au dat foc mai multor pneuri pentru a produce fum. Slaviansk este de peste doua saptamani in afara controlului autoritatilor de la Kiev, aici fiind retinuta de o saptamana o echipa de observatori ai OSCE.

Kremlinul sustine ca operatiunea lansata de Kiev la Slaviansk distruge acordul de la Geneva

Kremlinul a calificat vineri drept "raid de represalii" operatiunea lansata de armata ucraineana in orasul Slaviansk, afirmand ca acesta prejudiciaza acordul de la Geneva si cerand ajutor urgent OSCE pentru oprirea lui.

"Folosind aviatia pentru a trage asupra localitatilor civile, regimul de la Kiev a lansat o operatiune de represalii distrugand ultima speranta privind viabilitatea acordului de la Geneva", a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al presedintelui rus Vladimir Putin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.