Aproximativ 300 de manifestanti prorusi au luat cu asalt, joi, sediul Parchetului regional din Donetk, au constatat jurnalistii AFP, care au vazut cel putin patru politisti raniti.

Multimea a aruncat cu pietre si cocteiluri Molotov in cladire si in cei aproximativ 100 de politisti care aparau institutia si care au replicat cu grenade asurzitoare si gaze lacrimogene.

Politistii, depasiti de situatie, au fost loviti si dezarmati de multime, care striga "Fascistilor! Fascistilor" si ataca institutia din mai multe parti in acelasi timp.

Ramasi fara casti, veste, bastoane si scuturi, politistii paraseau zona intre doua randuri de civili care ii fluiera si ii lovea. Un protestatar si un politist raniti au fost luati de o ambulanta.

Atacul a avut loc in timpul unei manifestatii proruse la care au participat aproximativ 100.000 de persoane la Donetk, un oras cu un milion de locuitori situat in centrul a ceea ce rebelii separatisti revendica drept "Republica Donetk".

Luni seara, o manifestatie pentru unitatea Ucrainei a fost atacata de protestatari prorusi inarmati cu cutite si bare de fier, ceea ce a provocat ranirea a 15 persoane. Rebelii prorusi controleaza administratia regionala si primaria de mai multe saptamani.:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.