Bill Gates a lansat de curand o campanie impotriva celui mai ucigator animal din lume.

Cel mai bogat om din lume (si-a recastigat titlul in 2013) spune ca nici macar criminalii nu fac atat de multe victime in fiecare an ca enervantele insecte care ne strica somnul, tantarul.

Bill Gates a postat pe blogul sau un grafic cu topul celor mai mortale animale dupa numarul de oameni pe care il ucid in fiecare an. Daca temutii lupi si rechini fac cate zece victime iar leii, abia 100, cainii ucid, in schimb, 25.000 de oameni anual (nu direct, ci transmitandu-le turbare) iar serpii, 50.000.

Tantarii ucid circa 725.000 de oameni potrivit statistilor folosite de Gates, in principal prin bolile pe care le transmit. Numai malaria cauzata de intepaturile tantarilor anofeli ucide rapeste anual mai mult de 600.000 de vieti. In plus, mai spune Gates, in fiecare an se inregistreaza 200 de milioane de cazuri de probleme de sanatate produse de intepaturile tantarilor, potrivit ro.stiri.yahoo.com.

Dat fiind impactul lor, te-ai astepta ca tantarii sa primeasca mai multa atentie.Rechinii omoara mai putin de o duzina de oameni anual si primesc o saptamana de programe TV dedicate numai lor. Tantarii ucid de 50.000 de ori mai multi oameni, dar nu am auzit de vreun canal de televiziune care sa aiba Saptamana Tantarilor”, scrie Gates, conform huffingtonpost.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.