Rusia incearca sa modifice arhitectura securitatii in Europa de Est prin "destabilizarea" Ucrainei, acuza secretarul de Stat american, John Kerry.

"Insa teritoriul Aliantei Nord-Atlantice este inviolabil, iar Statele Unite vor face totul pentru a-l apara in totalitate", a afirmat Kerry intr-un discurs rostit la un institut de studii politice din Washington.

"Ceea ce se intampla acum in Ucraina este un semnal sa ne trezim", a adaugat Kerry.

"Noi si aliatii nostri europeni ne-am straduit peste 20 de ani sa integram Rusia in comunitatea euro-atlantica. Dar ceea ce se intampla acum in Ucraina ne demonstreaza ca presedintele Vladimir Putin actioneaza dupa alte reguli", a subliniat Kerry.

"Prin ocupareea Crimeei si prin destabilizarea care a urmat in estul Ucrainei, Rusia incearca sa modifice arhitectura de securitate in Europa de Est si in Europa Centrala", a insistat secretarul de Stat american, pledand pentru o atitudine "unitara" intre aliatii europeni si americani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.